Openen – Leveringscontract Voorbeeld

Voorbeeld Leveringscontract – Schrijven en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF


Partijen:

Opdrachtgever: [naam opdrachtgever]

Adres: [adres opdrachtgever]

Aannemer: [naam aannemer]

Adres: [adres aannemer]

Artikel 1 – Definities

In dit contract worden de volgende termen gebruikt:

a. Opdrachtgever: verwijst naar de partij die de levering van goederen of diensten aanvraagt;

b. Aannemer: verwijst naar de partij die zich verbindt tot de levering van goederen of diensten;

c. Goederen: verwijst naar alle tastbare producten die door de aannemer aan de opdrachtgever worden geleverd;

d. Diensten: verwijst naar alle niet-tastbare werkzaamheden die door de aannemer aan de opdrachtgever worden geleverd.

Artikel 2 – Levering

2.1 De aannemer verbindt zich ertoe de goederen of diensten te leveren conform de specificaties zoals overeengekomen tussen de partijen.

2.2 De levering zal plaatsvinden op het adres van de opdrachtgever, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Artikel 3 – Prijs en Betaling

3.1 De prijs voor de levering van goederen of diensten wordt vastgesteld op [bedrag] in Euro’s.

3.2 De betaling dient te geschieden binnen [aantal dagen] na ontvangst van de factuur.

3.3 Bij niet-tijdige betaling is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en is hij een rente verschuldigd van [rentepercentage] per maand.

Artikel 4 – Garantie

4.1 De aannemer garandeert dat de geleverde goederen of diensten voldoen aan de overeengekomen specificaties en vrij zijn van gebreken.

4.2 Eventuele gebreken dienen binnen [aantal dagen] na levering schriftelijk te worden gemeld aan de aannemer.

4.3 Bij een rechtsgeldige klacht zal de aannemer de gebreken kosteloos herstellen of vervangen.

Artikel 5 – Aansprakelijkheid

5.1 De aannemer is niet aansprakelijk voor enige indirecte schade die voortvloeit uit de levering van goederen of diensten.

5.2 De aannemer is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade die het gevolg is van opzet of grove nalatigheid.

5.3 De aansprakelijkheid van de aannemer is in ieder geval beperkt tot het bedrag dat in rekening is gebracht voor de betreffende levering.

Artikel 6 – Geheimhouding

6.1 Beide partijen verbinden zich ertoe alle vertrouwelijke informatie die zij verkrijgen tijdens de uitvoering van dit contract geheim te houden.

Artikel 7 – Geschillen

7.1 Geschillen voortvloeiend uit dit contract zullen in eerste instantie worden getracht op te lossen door middel van minnelijke schikking.

7.2 Indien een minnelijke schikking niet mogelijk blijkt, zal het geschil worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in [plaats].

Artikel 8 – Toepasselijk recht

8.1 Op dit contract is het [toepasselijk recht] van toepassing.

Artikel 9 – Slotbepalingen

9.1 Eventuele wijzigingen of aanvullingen op dit contract dienen schriftelijk te worden overeengekomen tussen de partijen.

9.2 Indien een bepaling uit dit contract nietig of vernietigbaar blijkt, laat dit de geldigheid van de overige bepalingen onverlet.

In tweevoud opgemaakt en ondertekend,

[Naam opdrachtgever]:

[Naam aannemer]:

Voorbeeld Leveringscontract Schrijven en opstellen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Leveringscontract



Leveringscontract
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,27

Veelgestelde vragen (VV)

VV 1: Wat is een leveringscontract?
Een leveringscontract is een juridisch document dat de voorwaarden en verplichtingen vastlegt tussen een leverancier en een afnemer met betrekking tot de levering van goederen of diensten.
VV 2: Welke elementen zijn essentieel in een leveringscontract?
Enkele essentiële elementen die in een leveringscontract moeten worden opgenomen, zijn de identiteit van beide partijen, de beschrijving van de geleverde producten of diensten, de leveringsvoorwaarden, prijzen en betalingsvoorwaarden, intellectueel eigendom, aansprakelijkheid en het toepasselijk recht.
VV 3: Zijn er standaard leveringscontracten beschikbaar?
Ja, er zijn verschillende standaard leveringscontracten beschikbaar die als basis kunnen dienen voor uw specifieke situatie. Het is echter altijd raadzaam om een juridische professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat het contract op maat wordt gemaakt voor uw behoeften.
VV 4: Hoe lang moet een leveringscontract geldig zijn?
De geldigheidsduur van een leveringscontract kan variëren, afhankelijk van de behoeften en wensen van beide partijen. Sommige contracten kunnen een bepaalde duur hebben, terwijl andere contracten worden opgesteld voor langlopende samenwerkingen.
VV 5: Wat moet ik doen als de andere partij de overeenkomst schendt?
Als de andere partij de overeenkomst schendt, is het belangrijk om eerst de contractuele bepalingen te raadplegen met betrekking tot schendingen en beëindiging. Als het probleem niet kan worden opgelost, kan juridische bijstand worden gezocht om uw belangen te beschermen.
VV 6: Moet ik een advocaat raadplegen bij het opstellen van mijn leveringscontract?
Hoewel het niet verplicht is om een advocaat te raadplegen bij het opstellen van uw leveringscontract, wordt het wel sterk aanbevolen. Een advocaat kan ervoor zorgen dat uw contract juridisch solide is, alle noodzakelijke clausules bevat en uw belangen beschermt.
VV 7: Kan een leveringscontract worden gewijzigd?
Ja, een leveringscontract kan worden gewijzigd, maar beide partijen moeten akkoord gaan met de wijzigingen en deze schriftelijk vastleggen in een aanvullende overeenkomst. Vergeet niet dat belangrijke wijzigingen aan het contract mogelijk juridische gevolgen hebben, dus het is verstandig om een advocaat te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt.
VV 8: Kunnen er boetes worden opgelegd bij niet-nakoming van het contract?
Ja, in sommige gevallen kan een leveringscontract boetes of sancties bevatten in geval van niet-nakoming van de overeenkomst. Deze boetes moeten echter redelijk zijn en in verhouding staan tot de geleden schade.
VV 9: Moet ik een kopie van het leveringscontract bewaren?
Ja, het is altijd verstandig om een kopie van het leveringscontract te bewaren, zodat u deze op elk moment kunt raadplegen als er geschillen ontstaan ​​of als er behoefte is aan referentie.
VV 10: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn leveringscontract waterdicht is?
Om ervoor te zorgen dat uw leveringscontract waterdicht is, is het raadzaam om een advocaat te raadplegen. Een juridische professional kan u helpen bij het identificeren van eventuele hiaten of ontbrekende clausules en kan ervoor zorgen dat het contract voldoet aan alle wettelijke vereisten.

We hopen dat deze veelgestelde vragen en tips u hebben geholpen bij het begrijpen en opstellen van uw leveringscontract. Vergeet niet dat het altijd belangrijk is om juridisch advies in te winnen en ervoor te zorgen dat uw contract aansluit bij uw specifieke behoeften en zakelijke doelen.