Openen – Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd Voorbeeld

Voorbeeld Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd – Schrijven en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF


Uw naam

Uw adres

Postcode en plaats

Datum

Naam werkgever

Bedrijfsnaam

Adres werkgever

Postcode en plaats

Betreft: Niet verlengen contract bepaalde tijd

Geachte [naam werkgever],

Ik schrijf u om u op de hoogte te stellen van mijn beslissing om mijn huidige contract niet te verlengen. Zoals u weet loopt mijn contract op [einddatum contract] af en ik wil u laten weten dat ik ervoor heb gekozen om geen verlenging aan te vragen.

Gedurende mijn tijd bij [bedrijfsnaam], heb ik veel geleerd en waardevolle ervaring opgedaan. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en de samenwerking met mijn collega’s.

Hoewel ik mijn tijd hier op prijs heb gesteld, heb ik besloten om mijn carrière een andere richting te geven en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik geloof dat deze beslissing in mijn beste belang is en ik ben ervan overtuigd dat ik buiten [bedrijfsnaam] nieuwe kansen zal vinden die aansluiten bij mijn doelen en ambities.

Ik wil u hartelijk bedanken voor de kansen en het vertrouwen dat u in mij heeft gesteld tijdens mijn dienstverband bij [bedrijfsnaam]. Ik ben bereid om gedurende de resterende periode van mijn contract mijn taken naar behoren uit te voeren en een soepele overgang te garanderen voor mijn opvolger.

Ik verzoek u vriendelijk om de nodige stappen te ondernemen om mijn vertrek correct af te handelen, inclusief het uitbetalen van eventuele openstaande salarisafrekeningen en het regelen van de terugbetaling van eventuele uitstaande vergoedingen.

Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken voor de tijd die ik bij [bedrijfsnaam] heb doorgebracht en ik wens u en het hele team veel succes in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam]

Voorbeeld en Model Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd Schrijven en opstellen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd



Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,96

FAQ Brief Niet Verlengen Contract Bepaalde Tijd

Veelgestelde Vragen:
1. Wat is een contract voor bepaalde tijd? 2. Waarom zou ik het contract niet verlengen? 3. Wat zijn de regels voor het niet verlengen van een contract? 4. Moet ik een reden geven voor het niet verlengen van het contract? 5. Hoe stel ik een brief op om het contract niet te verlengen? 6. Welke informatie moet ik vermelden in de brief? 7. Moet ik de brief aangetekend versturen? 8. Hoe lang van tevoren moet ik de brief versturen? 9. Kan ik het contract ook eerder beëindigen dan de afgesproken einddatum? 10. Wat als de werknemer niet akkoord gaat met het niet verlengen?

Tips voor het opstellen van de brief:

Begin de brief met een duidelijke aanhef waarin je aangeeft dat je het contract niet wilt verlengen. Geef vervolgens een korte uitleg over de redenen achter deze beslissing.

Het is belangrijk om zakelijk te blijven en de werknemer met respect te behandelen. Vermijd persoonlijke opmerkingen en focus op de professionele aspecten.

Als er eerdere gesprekken of waarschuwingen zijn geweest over prestaties of gedrag, verwijs hier dan naar in de brief. Dit helpt de beslissing te rechtvaardigen.

Als je de werknemer wilt ondersteunen bij het vinden van ander werk, kun je dit in de brief vermelden. Dit toont aan dat je begrip hebt voor de situatie.

Om duidelijkheid te scheppen, vermeld je de exacte einddatum van het contract in de brief. Dit voorkomt eventuele misverstanden.

Als er taken zijn die overgedragen moeten worden, geef dan instructies over hoe dit moet gebeuren. Dit voorkomt dat er belangrijke zaken verloren gaan.

Sluit de brief af met vriendelijke bewoordingen, zoals het bedanken van de werknemer voor de samenwerking. Dit laat een positieve indruk achter.

Samenvatting:

Het niet verlengen van een contract voor bepaalde tijd kan een vervelende situatie zijn, maar met een goed opgestelde brief kun je dit proces soepeler laten verlopen. Zorg voor een duidelijke structuur en wees zakelijk en respectvol. Verwijs indien nodig naar eerdere gesprekken en bied eventueel ondersteuning aan bij het vinden van ander werk. Vermeld altijd de einddatum van het contract en geef instructies voor de overdracht van werk. Sluit de brief af met vriendelijke bewoordingen. Succes met het opstellen van de brief!