Openen – Arbeidscontract Bepaalde Tijd Voorbeeld

Voorbeeld Arbeidscontract Bepaalde Tijd – Schrijven en opstellen – Openen im WORD (doc)– en PDF


Artikel 1: Partijen

Dit arbeidscontract (“contract”) is gesloten tussen [Naam werkgever], gevestigd te [Adres werkgever], en [Naam werknemer], wonende te [Adres werknemer]. Gezamenlijk worden ze hierna aangeduid als “partijen”.

Artikel 2: Duur en aanvang van het contract

Dit contract gaat in op [datum] en eindigt op [datum] (“contractduur”). Partijen kunnen dit contract niet tussentijds opzeggen, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Artikel 3: Functie en verantwoordelijkheden

De werknemer zal de functie van [functie] bekleden en is verantwoordelijk voor [verantwoordelijkheden]. Indien nodig kan de werkgever redelijke wijzigingen in de functie en verantwoordelijkheden doorvoeren.

Artikel 4: Arbeidsuren

De werknemer zal wekelijks [aantal] uur werken, verdeeld over [dagen]. De werknemer zal zich houden aan de werktijden en kan, indien nodig, overuren verrichten met inachtneming van de relevante wet- en regelgeving.

Artikel 5: Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

De werknemer ontvangt een bruto maandsalaris van [bedrag]. Daarnaast heeft de werknemer recht op [secundaire arbeidsvoorwaarden] conform de van toepassing zijnde cao en/of interne arbeidsvoorwaardenregeling.

Artikel 6: Vakantie

De werknemer heeft recht op [aantal] vakantiedagen per jaar. De werknemer dient de vakantieplanning in overleg met de werkgever vast te stellen.

Artikel 7: Ziekte

Indien de werknemer ziek is, dient hij/zij dit zo spoedig mogelijk aan de werkgever te melden. De werknemer zal zich houden aan de regels en procedures met betrekking tot ziekteverzuim zoals vastgesteld door de werkgever.

Artikel 8: Geheimhouding

De werknemer zal tijdens en na afloop van dit contract geen vertrouwelijke informatie over de werkgever bekendmaken aan derden, tenzij hiervoor schriftelijke toestemming is verkregen van de werkgever.

Artikel 9: Concurrentiebeding

Gedurende de contractduur en binnen een periode van [aantal] maanden na beëindiging van dit contract zal de werknemer geen concurrentie aangaan met de werkgever, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Artikel 10: Toepasselijk recht en geschillenbeslechting

Dit contract wordt beheerst door het Nederlandse recht. Eventuele geschillen die voortvloeien uit dit contract zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank in [plaats].

In tweevoud opgemaakt, waarvan iedere partij een origineel exemplaar ontvangt.

[Naam werkgever]:

______________________
[Naam en functie werkgever] [Naam werknemer]:

______________________
[Naam werknemer]

Model en Voorbeeld Arbeidscontract Bepaalde Tijd Schrijven en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Arbeidscontract Bepaalde Tijd



Arbeidscontract Bepaalde Tijd
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,71

Vraag 1: Wat is een arbeidscontract voor bepaalde tijd?

Een arbeidscontract voor bepaalde tijd is een overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer waarbij het dienstverband een vooraf vastgestelde einddatum heeft. Het kan gaan om een tijdelijke baan, een project of een seizoensgebonden functie.

Vraag 2: Hoe lang mag een arbeidscontract voor bepaalde tijd duren?

Een arbeidscontract voor bepaalde tijd mag maximaal 24 maanden duren. Als het contract langer dan 24 maanden duurt of als er meerdere contracten worden afgesloten die samen langer dan 24 maanden duren, kan het contract automatisch worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Vraag 3: Kan een arbeidscontract voor bepaalde tijd tussentijds worden opgezegd?

Ja, een arbeidscontract voor bepaalde tijd kan tussentijds worden opgezegd, maar alleen als dit contractueel is vastgelegd. Als een tussentijdse opzegging niet is toegestaan volgens de arbeidsovereenkomst, kan de werknemer in principe niet eerder uit dienst treden dan op de einddatum van het contract.

Vraag 4: Heeft een werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd recht op een transitievergoeding?

Ja, een werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd heeft recht op een transitievergoeding als het dienstverband ten minste 24 maanden heeft geduurd en de werkgever het contract beëindigt. Er zijn echter uitzonderingen wanneer de werknemer zelf ontslag neemt of bij ernstig verwijtbaar handelen.

Vraag 5: Kan een arbeidscontract voor bepaalde tijd verlengd worden?

Ja, een arbeidscontract voor bepaalde tijd kan in principe verlengd worden. Echter, er gelden specifieke regels met betrekking tot de maximale duur van een arbeidscontract voor bepaalde tijd en de mogelijkheid tot verlenging. Het is belangrijk om dit goed te controleren om eventuele problemen te voorkomen.

Vraag 6: Wat gebeurt er als een arbeidscontract voor bepaalde tijd niet wordt verlengd?

Als een arbeidscontract voor bepaalde tijd niet wordt verlengd, eindigt het dienstverband automatisch op de afgesproken einddatum. De werkgever is niet verplicht om een reden op te geven voor het niet verlengen van het contract.

Vraag 7: Heeft een werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd recht op WW?

Ja, een werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd heeft onder bepaalde voorwaarden recht op een WW-uitkering. De werknemer moet voldoen aan de wekeneis en de arbeidsovereenkomst moet ten minste 26 weken hebben geduurd. Ook moet de werknemer beschikbaar zijn voor nieuw werk.

Vraag 8: Wat zijn de gevolgen als een arbeidscontract voor bepaalde tijd illegaal wordt verlengd?

Als een arbeidscontract voor bepaalde tijd illegaal wordt verlengd, kan dit leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De werknemer kan dan aanspraak maken op alle rechten en bescherming die bij een vast contract horen, zoals een opzegtermijn en een transitievergoeding bij beëindiging.

Vraag 9: Zijn er risico’s verbonden aan het werken met arbeidscontracten voor bepaalde tijd?

Ja, er zijn risico’s verbonden aan het werken met arbeidscontracten voor bepaalde tijd. Het niet naleven van de regels met betrekking tot de maximale duur van het contract en verlengingen kan leiden tot het ontstaan van een vast dienstverband. Daarnaast kunnen werknemers ontevreden zijn over hun tijdelijke contract en daardoor minder gemotiveerd zijn.

Vraag 10: Wat zijn tips voor werkgevers bij het afsluiten van arbeidscontracten voor bepaalde tijd?

Tip 1:
Wees duidelijk over de duur van het contract en eventuele verlengingsmogelijkheden.
Tip 2:
Controleer de geldende regels en beperkende voorwaarden voor arbeidscontracten voor bepaalde tijd.
Tip 3:
Zorg voor goede schriftelijke afspraken om misverstanden te voorkomen.
Tip 4:
Houd rekening met de belangen en wensen van de werknemer.
Tip 5:
Stimuleer motivatie en betrokkenheid, ook bij werknemers met een tijdelijk contract.
Tip 6:
Zorg voor een goede naleving van de wettelijke regels en voorkom zo juridische risico’s.
Tip 7:
Communiceer open en transparant met de werknemer over het arbeidscontract en eventuele verlengingen.
Tip 8:
Geef de werknemer voldoende tijd en ruimte om te beslissen over verlengingen.
Tip 9:
Wees bereid om in gesprek te gaan en eventuele problemen op te lossen.
Tip 10:
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en veranderingen in de wet- en regelgeving omtrent arbeidscontracten.

Hopelijk heeft deze FAQ u geholpen om meer inzicht te krijgen in arbeidscontracten voor bepaalde tijd en hoe hiermee om te gaan als werkgever. Het is belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de geldende wet- en regelgeving en om juridisch advies in te winnen indien nodig.